top of page
21200753_10155099911270787_1387092951357

Fredag 27 maj– söndag 29:e maj 2022

Välkommen till ett lajv inom Krigshjärtakampanjen med fokus på hessbränsk kultur och konflikt.

uppdateringar uppdateras

löpande i vår

facebookgrupp

Praktiskt

Var?

Lajvet tar plats i SLI:s medeltidsby utanför Skellefteå. Skellefteå ligger en timmes flyg bort ifrån Stockholm, eller en natt på tåg. Skjuts till och från flygplats och tågstation går att ordna.

På området finns ett tvåvånings värdshus, en smedja, en brunn, utedass, flera timmerhus, stort skogsområde med hällar och berg, ett kapell och ett pågående projekt med ett bastuhus som hoppas bli klart till lajvet. Mer information om byn finner du under fliken OMRÅDE.

 

Vad ingår?
I arrangemanget ingår boende i timrade hus, mat bestående av frukost, lunch och middag, utlåning av verktyg såsom yxa, spade, hinkar, ätdon med mera. Egen sovutrustning såsom sovsäck, filtar och madrass/tältsäng behöver ni själva ordna. I övrigt försöker vi hjälpa långväga deltagare i så stor utsträckning som möjligt med att slippa dra med mycket packning.

Arbete under lajvet

Då detta är ett lajv för hessbrändska arbetare så kommer arbete att förekomma under lajvet. Rent off finns det olika grader av arbete att välja mellan under anmälan. Uppskattar du kroppsarbete och vill testa arbeta med träd är det möjligt, vill du mer arbeta i köket eller paketera sittande inomhus går det också bra. För lajvets illusion uppskattar vi att alla försöker få arbetarlägret att se levande ut genom att följa basarnas instruktioner. Basarna är arrangörsutsedda och betrodda lajvare. Basarna kommer att ha offmöte varje morgon med arrangörerna och utsedda lajvare för att kunna ge er en lyhörd men rolig upplevelse av att ni ska få order att utföra. Ingen kommer off att tvingas arbeta med något de inte vill göra.

Språk

Arrangörernas vision är ett lajv där alla hessbrännare pratar engelska med dialekt inspirerad från irländska och skotska. Svenska är tillåtet, men engelska bidrar till gemenskap och kulturspel.

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning:
Mat
Kroppsarbete
Våld
Mys
Revolt
Musik
Djupa skogar
Publiv på kvällarna
Berg
Bastu
Kulturspel
Familjekonflikter

Bild från värdshuset

68882520_10156776289761799_2086487557549
bottom of page